Мени
Sparkfinal2

Глобален форум за телецентри на 28-ми и 29-ти мај во Гранада, Шпанија

Четвртиот Глобален форум за телецентри, овојпат под називот „Spark“ ќе се одржи на 28-ми и 29-ти мај во Гранада, Шпанија. Темата на форумот е „Луѓе, општествени иновации и одржливост“.

Sparkfinal2Настанот го организираат Фондација Telecentre.org (TCF), Telecentre-Europe, Consorcio Fernando de los RiosRed Guadalinfo и Националната информативна агенција на Кореја (NIA), а се очекува да собере повеќе од 1.300 учесници од секторот за информатичка и комуникациска технологија за развој (ICT4D), како и приватни и јавни агенции од целиот свет.

 

Настанот се совпаѓа со милениумската прослава на градот.

Конференцијата Spark13 има и сопствен профил на Твитер: @SparkGranada

Извор: techsoup.org „Global Forum on Telecentres, May 28-29, Granada, Spain“

Поврзани натписи