Мени
penguin.jpg

Куба мигрира на Линукс

Директорот на кубанската државна управа за информатичка технологија, најавил дека оперативниот систем Виндоус на Мајкрософт ќе биде заменет со Линукс на сите компјутери во Куба

penguin.jpgThe Inquirer објави дека сите компјутери во Куба ќе користат Линукс.

Роберто дел Пуерто, директор на кубанската државна управа за информатичка технологија, најавил дека оперативниот систем Виндоус на Мајкрософт ќе биде заменет со Линукс на сите компјутери во Куба.

Моментално во Куба околу 1.500 компјутери користат Линукс.

Извор: The Inquirer

Поврзани натписи