Мени
Toni-Gabric-400w

Тони Габриќ

Тони Габриќ е роден во 1961 година во Задар, Хрватска. Дипломирал во 1986 година на Филозофскиот факултет во Загреб, на отсеците за филозофија и фонетика.Почнал да се занимава со новинарство во студентските денови, а најмногу пишувал за „Studentski list“.По завршувањето на студиите работел како средношколски професор, а потоа како библиотекар во градските библиотеки во Загреб. Во 1993 година...

markus-bio-400w

Маркус Икстад

Маркус има 21-годишно искуство во бизнисот со медиуми - 5 години искуство како новинар и продуцент во Германија, а останатите 16 години на комерцијални позиции прво во AP, а потоа во Streamworks International, глобална компанија за стриминг којашто обезбедува извонредни доживувања со видео-пренос во реално време преку која било мрежа, до кој било уред, и е избраниот партнер за видео-пренос во ...

Second International Conference “e-Society.Mk”

Topics to be covered in this conference will include:

Best Practices in Institutional Framework Building
E-government & Citizen Participation
Freedom of Information and Data Privacy
e-Commerce, Cyber-crime and cyber-security legislation
New Media Influence on Policy: Digital Switch
Building Synergy: Bridging the Gap eEU-eSEE
Gender Evaluation of IT Projects
Online Journalism
Blogging and other new media
Freedom of expression on the internet
e-Accessibility: Inclusion of People with Disabilities in the IS
Free and Open Source Software

Social Media for Democracy

Програма Европа за граѓаните

ACTA – Активни граѓани преземаат акција

Проектот ги обединува граѓаните активни во младинските организации и невладините организации активни на интернет од различни европски земји за да дискутираат за авторските права, пиратеријата и приватноста на интернет, ефективноста и етиката на движењето Anonymous; да го анализираат учеството на граѓанското општество во процесите на донесување одлуки за ACTA на национално и ...

Иницијатива за отворени образовни ресурси

Општата цел на проектот е да се придонесе кон развојот на критичко размислување и демократизација во Македонија преку конструктивна употреба на нови технологии како алатки за зголемување на количеството и квалитетот на образовни, научни и академски е-содржини. Поконкретно, проектот има специфична цел да влијае на подигање на свеста и капацитетот на академската јавност за ...

Иницијатива за отворени образовни ресурси

Општата цел на проектот е да се придонесе кон развојот на критичко размислување и демократизација во Македонија преку конструктивна употреба на нови технологии како алатки за зголемување на количеството и квалитетот на образовни, научни и академски е-содржини. Поконкретно, проектот има специфична цел да влијае на подигање на свеста и капацитетот на академската јавност за ...

За нас

Метаморфозис е независна, непартиска и непрофитна фондација со седиште во Скопје, Република Македонија. Мисијата на Метаморфозис е да придонесе за развој на демократијата и подобрување на квалитетот на живеење преку иновативна примена и ширење на знаењето. Наши главни вредности се отвореност, еднаквост и слобода. Метаморфозис започна со работа во 1999 година како дел од ...

Слободен пристап до информации од јавен карактер (во тек)

Затоа, Фондацијата Отворено општество – Македонија во соработка со своите партнери Транспарентност Македонија, Фондацијата Метаморфозис, Македонското здружение на младите правници, Младинскиот образовен форум и Цивил – центар за слобода, преку веб-сајтот spinfo.org.mk им ја става на располагање целата досегашна пракса на спроведувањето на законот во рубриката Случаи, од каде што ...

Добро владеење: Слободен пристап до информации од јавен карактер (во тек)

Затоа, Фондацијата Отворено општество – Македонија во соработка со своите партнери Транспарентност Македонија, Фондацијата Метаморфозис, Македонското здружение на младите правници, Младинскиот образовен форум и Цивил – центар за слобода, преку веб-сајтот spinfo.org.mk им ја става на располагање целата досегашна пракса на спроведувањето на законот во рубриката Случаи, од каде што ...