Мени
promocija_na_alatki_od_otw-4

Промовирање на нови алатки за лицата со хендикеп

На 02.12.2010 година, во Инфо Центарот во МКЦ, се одржа презентација на Здружението на граѓани „Отворете ги прозорците“, во соработка со Фондацијата „Метаморфозис“ и Град Скопје. На презентацијата беа промовирани два прирачници, ЦД со прилагодени компјутерски програми и ...

Повеќе

Донација на опрема за канцелариите на Комисиите за односи меѓу заедниците во 4 општини

До крајот на месец октомври 2010 г. беше довршена активноста на опремување на канцелариите на комисиите за односи меѓу заедниците (КОЗ) во општините опфатени со проектот МЕК: Тетово, Гостивар, Дебар и Чаир. Опремата беше донирана од неколку граѓански организации со цел ...

Повеќе

Барање за понуди: 3 евалуации на влијание на проекти

Фондацијата Метаморфозис објавува повик со барање на понуди од добавувач/и на консултантски услуги: три посебни надворешни евалуации на влијание (external impact assessment)

Повеќе

Повик за прибирање понуди за истражување од областа на електронскиот отпад

Фондацијата Метаморфозис објавува повик за прибирање на понуди за истражување чија цел ќе биде да се процени состојбата со електронскиот и електричниот отпад во Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија.

Повеќе

Конкурс за програмски асистент

Фондацијата Метаморфозис распишува конкурс за отворено работно место Програмски асистент. Потенцијалните кандидати/кандидатки треба да ги исполнуваат следниве услови: ВСС од области поврзани со дејноста на фондацијата Искуство во организирање и држење обуки Одлична ...

Повеќе

Избрани организациите од националната мрежа за застапување при управување со електронски отпад

По објавениот јавен повик за вклучување во национална мрежа, која ќе дејствува и застапува за правилно управување со електронскиот отпад (е-отпад) во Република Македонија, Фондацијата Метаморфозис ги избра организациите кои ќе бидат вклучени и ќе имплементираат дел од ...

Повеќе

Повик за понуди за дизајн – Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад

Фондацијата Метаморфозис објавува отворен повик до дизајнерски куќи и индивидуални графички дизајнери за барање за понуди за услуга на дизајн на публикации во рамките на проектот Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад, кој е поддржан од Европската ...

Повеќе

Проект МЕК: Повик за барање на понуди за дизајнерски услуги

Фондацијата Метаморфозис објавува отворен повик до дизајнерски куќи и индивидуални графички дизајнери за барање за понуди за услуга на дизајн на публикации во рамките на проектот МЕК – Модел за ефикасна комуникација меѓу комисиите за односи со заедниците и граѓаните, ...

Повеќе

Оглас за избор на 4 пилот-општини

Проектот „Модел за ефикасна комуникација помеѓу Комисиите за односи меѓу заедниците и граѓаните “ (МЕК) поддржан од Европската унија објавува ОГЛАСза избор на 4 пилот-општини

Повеќе

Јавен повик за вклучување во национална мрежа за застапување при управување со електронски отпад

Фондацијата Метаморфозис објавува повик за организации заинтересирани за вклучување во национална мрежа, која ќе дејствува и застапува за правилно управување со електронскиот отпад (е-отпад) во Република Македонија.

Повеќе