Мени

Донација од Метаморфозис за Хаклабот „КИКА“

Фондацијата Метаморфозис донираше два персонални компјутери во Хаклабот „КИКА“, кој го води Слободен софтвер Македонија. Хаклабот КИКА (Информации. Култура. Автономија) е реализација на долгогодишната идеја за еден јавен простор – т.н. технолошка автономна зона - кој ќе ...

Повеќе

Работна посета на регионот Долна Нормандија, Франција

Помеѓу 2 и 6 март 2009 година, тимот на Фондацијата Метаморфозис изврши работна посета на регионот Долна Нормандија, Франција, во рамките на Проектот за децентрализирана соработка помеѓу овој регион и Република Македонија.

Повеќе

Кратко одложување на прогласувањето на победникот на Криејтив комонс конкурсот

Во очекување на последните гласови од членовите на жирито, победникот на Криејтив комонс конкурсот ќе биде објавен со мало задоцнување од неколку дена. 

Повеќе
video_conf_mala_1

Видео-конференција помеѓу Македонија и Долна Нормандија за дигитални клубови

На 7.10.2008., во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа видео-конференција во рамките на тригодишниот проект за децентрализирана соработка помеѓу Македонија и регионот Долна Нормандија од Франција на која учествуваа претставници на организации кои работат со ...

Повеќе

Заврши конкурсот Криејтив комонс

Со официјалното завршување на летото, на 23 септември, официјално го затворивме Криејтив комонс конкурсот за избор на најдобра фотографија или видео клип снимени со мобилен телефон.

Повеќе
paleshka

Донација од Метаморфозис за градинката „Палешка“

Фондацијата Метаморфозис донираше персонален компјутер во детската градинка „Палешка“. Децата беа среќни што и во градинка ќе можат да научат нешто повеќе за компјутерите, а вработените во градинката и’ доделија благодарница на фондацијата. Оваа донација на ...

Повеќе

Донација на книги за Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје

Скопје (20.02.2008) – Фондацијата Метаморфозис донираше поголемо количество списанија и книги во архивата на Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ Скопје, со цел да овозможи поширок пристап на јавноста до оваа граѓа.

Повеќе

Отворен дигитален клуб во Прилеп

На 10 октомври во 18.30 часот, во рамките на проектот Дигитални клубови, во Прилепската градска библиотека свечено беше отворен дигитален клуб.

Повеќе

Генералното Собрание на ЕДРИ го одобрува тековниот курс

Делегати – претставници на НВОи - членови на ЕДРИ - Европската мрежа за дигитални права (EDRI) учествуваа на Генералното Собрание (ГС) во Берлин на 1 и 2 септември, 2007, разговарајќи за актуелните прашања и севкупното функционирање на асоцијацијата.

Повеќе

Конкурс за преведувач и веб-администратор

Фондацијата Метаморфозис објавува конкурс за слободни работни места преведувач и веб-администратор.

Повеќе