Мени

е-јавачи Македонија

Електронските јавачи се индивидуалци или мали групи кои волонтираат или работат во одредена област и имаат посебни практични способности и вештини, вклучувајќи ги тука информатичката технологија и способностите за советување и планирање

Повеќе

Отворен дигитален клуб во село Ранковце

На 28 февруари 2005г., во село Ранковце, Кривопаланечко, започна со работа нов дигитален клуб.

Повеќе

Работен состанок на работната група е-Граѓани

Работен состанок на тема: „Предлог проекти кои ќе бидат вградени во Акциониот План за развој на информатичкото општество во РМ од аспект на потребите на граѓаните“

Повеќе

Мостар, Кедев и Кондово се медиумски зборови на годината

Политиката доминира во македонските медиуми. Тоа го покажа последната анализа на содржините достапни преку веб-пребарувачот Најди!

Повеќе

Резултати од конкурсот Дигитални клубови

Во врска со конкурсот за формирање дигитални клубови низ Македонија...

Повеќе

Интервју со Петар Кајевски, креаторот на македонскиот пребарувач Најди!

Разговаравме со човекот кој стои зад овој проект. Тоа е Петар Кајевски кој моментално живее и работи во Лондон. Еве што ни изјави тој за Најди!

Повеќе