Мени

Средба на блогери во Метаморфозис

Во петок, 18.02.2006 со почеток во 19 часот, во просториите на Фондацијата Метаморфозис се одржа неформална средба на тема блогови во која учество зедоа дваесетина ентузијасти од Скопје и Велес, иницирана од уредниците на блоговите Комуникации и Развигор

Повеќе

Серија јавни трибини на тема информатичко општество

Фондацијата Метаморфозис, со поддршка на Фондацијата Институт отворено општество – Македонија, во рамките на проектот Национална стратегија за развој на информатичко општество организира серија на јавни трибини, со цел пренесување знаења за низа тековни теми од ...

Повеќе

Македонија на Светскиот самит за информатичко општество

Над 18000 учесници зедоа учество на Светскиот самит за информатичко општество што се одржа во Тунис од 16 до 18 ноември. Меѓу нив беа и претседатели, премиери, министри, но и претставници на развојниот, граѓанскиот и приватниот сектор.

Повеќе

Се одржа трибината е-Образование

На 8 ноември 2005 година во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово се одржа јавната трибина на тема „е-Образование“.

Повеќе

Се одржа трибината – Слобода на медиумите на интернет

На 27 октомври 2005 година во хотелот „Александар Палас“ во Скопје се одржа јавната трибина на тема „Слобода на медиумите на интернет“.

Повеќе

Се одржа трибината за е-бизнис и компјутерски криминал

На 25 октомври 2005 година во хотел Чинго во Охрид се одржа првата јавна трибина на тема „е-бизнис и компјутерски криминал“ во рамките на конференцијата „е-Општество.Мк“. По оваа трибина следуваат уште три јавни трибини во Скопје, Битола и Тетово.

Повеќе

Се одржа конференцијата „е-Општество.Мк“

Вчера во хотелот Холидеј Ин во Скопје се одржа конференцијата „е-Општество.Мк“ во организација на Фондацијата Метаморфозис со поддршка од Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје. На конференцијата учествуваа повеќе од 150 учесници.

Повеќе

Конференција „е-Општество.Мк“

Фондацијата Метаморфозис, со поддршка на Набљудувачката мисија на ОБСЕ во Скопје, ја организира конференцијата „е-Општество. Мк“, со цел пренесување знаења за низа тековни теми од областа на информатичкото општество, која ќе се одржи на 20 ...

Повеќе

Успешно завршување на Преведувачкиот маратон: преведен Опенофис 2.0

Маратон што започна во петокот вечер во просториите на Фондацијата Метаморфозис во Скопје заврши во неделата попладне по 56 часа непрекината работа. Во маратонот зедоа учество скоро 70 волонтери од целата земја организирани од Фондацијата Метаморфозис и Слободен софтвер - ...

Повеќе

Преведен е корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг

На 17.09.2005 (сабота) во 21 часот маратонците стигнаа на половината од маратонската патека – го преведоа корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг на македонски јазик. Сега останува да се истрча уште последната етапа, односно да се преведе помошта за корисниците на оваа...

Повеќе