Мени

Резиме од работилницата „Инклузивна е-Власт во Македонија“ одржана на 23-ти ноември во Скопје

Фондацијата Метаморфозис организираше работилница на тема „Инклузивна е-Власт во Македонија“, која се одржа во просториите на Стопанска комора во Скопје на 23 ноември 2007 година.

Повеќе

Најава: Промотивна турнеја на македонската верзија на лиценците Криејтив комонс – Велес

На 22 ноември, 2007 г., со почеток во 19:30 во Салонот при Музеј на град Велес ќе се одржи третото претставување на македонската верзија на лиценците Криејтив комонс.

Повеќе

Метаморфозис на шестото издание на Саемот за невладини организации

На 16-ти и 17-ти ноември, 2007, се одржа шестиот Саем на невладини организации, насловен „Форум на граѓанското општество“.

Повеќе

Промоција на Криејтив комонс во Неготино

Промоцијата на лиценците Криејтив комонс продолжи со настанот во Неготино кој се случи во петокот, на 2-ри ноември, на кој воедно беа изложени делата на младиот уметник Методи Ангелов.

Повеќе

Најава: Промотивна турнеја на македонската верзија на лиценците Криејтив комонс – Неготино

На 02 ноември 2007 година со почеток во 20:00 во Музеј на град Неготино ќе се одржи второто претставување на македонската верзија на лиценците Криејтив комонс.Фондацијата Метаморфозис во соработка со НВО Контрапункт ќе одржи серија културни настани низ Македонија со цел меѓу ...

Повеќе

Изложба и промоција на Криејтив Комонс во Струмица

Со изложбата на четири млади уметници, на 16ти овој месец во Струмица, започна промотивната турнеја на македонската верзија на лиценците Криејтив Комонс. Настанот се оддржа во  Центарот за култура Антон Панов во Струмица, а со по три дела учествуваа Столе Ангелов, Мери ...

Повеќе

Заедничка трибина на учесниците во проектите за е-влада од Шестата рамковна програма

Состанокот ќе се одржи во хотелот Александар Палас на 26.09.2007 од 17 до 19 часот. Тема на овој состанок ќе биде одобрувањето на акционите планови за е-влада во Македонија во периодот 2007-2008 г. и имплементацијата на проектите од Шестата рамковна програма (FP6). Целта на оваа ...

Повеќе

Објавени македонските лиценци Криејтив комонс

Г. Џои Ито, претседавач на Криејтив комонс, на 19 јуни 2007 година во Скопје, ја промовираше македонската верзија на светски познатите лиценци кои овозможуваат ширење на слободна култура. Со прилагодувањето на лиценците на нејзиниот правен систем Македонија стана 38 ...

Повеќе
duskojanevskikoncert_.jpg

Концерт на Душко Јаневски во Точка

Како дел од официјалното претставување на македонската верзија на  лиценците Криејтив комонс, во Културниот центар Точка ќе биде одржан концерт на Душко Јаневски.  

Повеќе

Конференција за слободен софтвер во локалната самоуправа

На 15.5.2007 година во хотелот Холидеј Ин во организација на Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП и Заедницата на единиците на локалната самоуправа – ЗЕЛС ќе се одржи конференција посветена на слободниот софтвер и неговата употреба во локалната самоуправа

Повеќе