Мени

Конференција за слободен софтвер во локалната самоуправа

На 15.5.2007 година во хотелот Холидеј Ин во организација на Програмата за развој на Обединетите нации – УНДП и Заедницата на единиците на локалната самоуправа – ЗЕЛС ќе се одржи конференција посветена на слободниот софтвер и неговата употреба во локалната самоуправа

Повеќе
isi1

Одржана трибината „Насоки за подобрување на информациската сигурност во Република Македонија“

На 7 мај 2007 во сала на Стопанската комора на Македонија се одржа трибината „Насоки за подобрување на состојбата со информациската сигурност во Република Македонија“ организирана од Фондацијата Метаморфозис наменета за македонските експерти за информациска ...

Повеќе

Најава за трибина „Насоки за подобрување на информациската сигурност во Република Македонија“

Трибината се одржува со цел да ги адресира предизвиците и можностите за подобрување на нивото на информациска сигурност во Република Македонија, како од технолошки така и од организациски аспект. На трибината ќе биде претставена нацрт-верзијата на документот „Насоки ...

Повеќе

Одржан првиот состанок на жирито за Наградата на Светскиот самит – Македонија

На 23 април 2007 година во Детскиот театарски центар во Старата чаршија во Скопје се одржа првиот состанок на жирито за Наградата на Светскиот самит за информатичко општество за Македонија.

Повеќе

Софија, Бугарија: Работилница за применети политики за слободен софтвер Флос ворлд

На 30 и 31 март во Софија, Бугарија се одржа работилница на проектот FLOSSWorld во организација на Интернет општество - Бугарија. На работилницата учествуваше и тимот на Фондацијата Метаморфозис, презентирајќи ги состојбите во врска со применетите политики и слободниот софтвер ...

Повеќе

Трибина на тема „Зголемување на пенетрација на широкопојасен интернет во Македонија“

Трибината се одржува со цел да ги адресира предизвиците и можностите за зголемување на широкопојасниот пристап на интернет со цел да се подобри квалитетот на текстот за широкопојасниот пристап на интернет во рамките на Националната стратегија за развој на електронски ...

Повеќе

Средба на Метаморфозис со министерот за информатичко општество, Иво Ивановски

На средбата беа претставени активностите на Фондацијата Метаморфозис, особено тековните активности чија главна компонента е помошта при изградба на капацитетот на институциите на системот и подигање на јавната свест за значењето и полезноста од изградбата на ...

Повеќе

Работилници за слободен софтвер во Македонија

Во рамките на проектот на УНДП „Поддршка на иницијативите за е-управување на локално ниво базирани на слободен софтвер (ФОСС)“, од 19-23 февруари 2007 ќе се одржат работилници/семинари за слободен софтвер

Повеќе

Презентација на „Електронски информации за библиотеки“ на Тетовскиот Универзитет

На 11 јануари 2007 година во амфитеатарот на Тетовскиот Универзитет се одржа презентација за Електронски информации за библиотеки (eIFL). Презентацијата ја водеше Јорданка Петрушевска од Фондацијата Метаморфозис

Повеќе
e-soc.mk

Заврши втората меѓународна конференција „е-Општество.Мк“

Од 15 до 17 ноември во хотелот Холидеј ин во Скопје се одржа втората меѓународна конференција е-Општество.Мк во организација на Фондацијата Метаморфозис

Повеќе