Мени

Преведен е корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг

На 17.09.2005 (сабота) во 21 часот маратонците стигнаа на половината од маратонската патека – го преведоа корисничкиот интерфејс за Опенофис.орг на македонски јазик. Сега останува да се истрча уште последната етапа, односно да се преведе помошта за корисниците на оваа...

Повеќе

Маратонот започна

Денес во 18 часот официјално започна преведувачкиот маратон за локализација на софтверот Опенофис.орг на македонски јазик во организација на Слободен софтвер Македонија и Фондацијата Метаморфозис. Маратонот се одвива во просториите на Фондацијата Метаморфозис на 16 ...

Повеќе

Конференција за локализација на слободен софтвер во Белград

Конференцијата ќе ги собере на едно место балканските активисти за слободен софтвер

Повеќе

Споделете ја креативноста!

Дали сте размислувале што е разликата помеѓу слободната креација и онаа ограничена со класични правила создадени од големите лоби-групи?

Повеќе

Авторските права во дигиталната ера

Презентациите од конференцијата „Авторските права во дигиталната ера“

Повеќе

Конференција: „Авторските права во дигиталната ера“

Фондацијата „Метаморфозис“ ја организира конференцијата „Авторските права во дигиталната ера“. Темите на конференцијата ќе ги обработи м-р Маја Богатај Јанчиќ, експерт за авторски права од Институтот за интелектуална сопственост, Љубљана, Словенија

Повеќе

Конференција за компјутери, слобода и приватност 2005

Од 12 до 15 април, 2005 година во Сиетл, САД, ќе се одржи петнаесеттата годишна Конференција за компјутери, слобода и приватност (КСП) на АЦМ. Претставници на Фондацијата Метаморфозис ќе учествуваат на конференцијата

Повеќе

Записник од дебатата за инфраструктура во Битола

На дебатата во Битола беше укажано на потребата за понатамошна демонополизација, либерализација и промена на улогата на државата од учесник на пазарот во катализатор на развојот.

Повеќе

Јавна дебата за пиларот е-образование

На 24.02.2005 година со почеток во 12 часот во просториите на ЈИЕ Универзитетот во Тетово се одржа јавна дебата за пиларот за е-образование

Повеќе

Презентација на студија: Извоз на софтвер од Македонија, состојба и препораки

Во просториите на Фондацијата Метаморфозис на 25 февруари 2005 (петок), со почеток во 11 часот ќе се одржи презентацијата „Да извезуваме знаење, а не луѓе; Извоз на софтвер од Македонија, состојба и препораки“, на м-р Петар Кајевски.

Повеќе