Кире Димиќ

KDПреведувач во фондацијата Метаморфозис. Дипломиран на Катедрата за преведување и толкување (Филолошки факултет, Скопје). Четиригодишно искуство во НВО-секторот.

Преведува најнови вести од областа на информатичко-комуникациската технологија, слободен софтвер со отворен код, инклузивна е-власт, приватност на интернет, европски дигитални права итн.

Одговорен за администрација, објавување и превод на содржини на македонски и англиски јазик на следните веб-сајтови:

www.metamorphosis.org.mk
www.soros.org.mk
www.gem.org.mk
www.spinfo.org.mk
www.e-society.org.mk

Сподели:

meta tim sliki-02.jpg

Кире

Димиќ