Тинeјџери погодуваат што е вистина, а што дезинформација 2

03.03.2021

Видео лекции

Луѓето веруваат во што и да прочитаат на интернет без да ги проверат информациите. Младите мислат дека лесно можат да препознаат дезинформации, но честопати стануваат жртви на истите, особено на дезинформациите поврзани со КОВИД-19. Дали знаат младите како да препознаат дезинформации?, погледнете го видеото кое беше изработено од македонската инфлунсерка Христина Младеновска со поддршка на Фондација Метаморфозис и Techsoup Europe.

 

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 3)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 2)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 1)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции