meta tim sliki-02.jpg

Антонија Поповска

Новинарка

Професионална новинарка со повеќе од шестнаесетгодишно работно искуство во професијата. Дипломирала на отсекот новинарство на Правен факултет „Јустинијан Први“, а своето професионално искуство го стекнала во повеќе редакции како новинарка и уредничка.

Добитничка е на награди и признанија за објавени новинарски текстови и стории, како и учесничка во интернационални проекти за истражувачко новинарство. Авторка е на многу успешни проекти од областа на образованието, меѓу кои прилози, прирачници и водичи наменети за ученици и за студенти.

Во новинската агенција „Мета.мк“, која е дел од фондацијата „Метаморфозис“, работи како новинарка повеќе од четири години. Ресори кои ги покрива се образование, здравство и социјала.

Својата професионална кариера ја започнува во дневниот весник „Време“ во 2006 година, па ја продолжува во дневниот весник „Нова Македонија“. Во последните години работела како фриленсер на повеќе проекти, а била соработничка и на неколку онлајн медиуми.

 

Н А Ш И О Т

Т И М