meta tim sliki-02.jpg

Бјанка Станковиќ

Новинар

Дипломиран новинар при Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Од 2016 до 2020 година работи во Центар за истражувачко новинарство Скуп Македонија, а во меѓувреме пишува за Платформата за истражувачко новинарство и анализи (ПИНА), како и за порталот Инбокс7. Во периодот 2019/2020 година беше дел од регионалниот проект „Робин Худ“ на NGO 35mm, преку кој учествуваше во изработка на тв документарни истражувачки емисии.

Има учествувано на обуки, работилници и менторски програми поврзани со истражувачко, мултимедијално и инклузивно новинарство.

Во март 2020 година како новинар се приклучува во тимот на Новинска агенција „Мета“.

 

Н А Ш И О Т

Т И М