meta tim sliki-02.jpg

Елена Стојановска

Раководител за односи со јавност и комуникација

Магистер по комуникации со долгогодишно искуство во областа на заштитата на приватноста. Во периодот од 2005 до 2014 година работи како советник за меѓународна соработка и за односи со јавноста во Дирекцијата за заштита на личните податоци, а оттогаш наваму како аналитичар и истражувач во областа на заштитата на личните податоци. Покрај правото на приватност во нејзиното поле на интерес се и медиумската регулатива и информациско – комуникациските теории.

Од 2016 година е дел од тимот на Фондација Метаморфозис како координатор на грантови на проектот на УСАИД за граѓанско учество. Покрај тоа, активно придонесува во проектите кои се тесно поврзани со заштитата на приватноста како човеково право.

Н А Ш И О Т

Т И М