meta tim sliki-02.jpg

Илинка Иљоска

Новинарка

Во „Метаморфозис“ е од крајот на септември 2021 година, кога почнува да работи како новинар во новинската агенција „Мета“.
Новинарската кариера ја започна во дневниот весник Шпиц од каде продолжи да работи за реномирани светски медиуми како Гласот на Америка, британскиот Тајмс и други реномирани агенции. Работела и продуцирала неколку играни и документарни филмови.

Н А Ш И О Т

Т И М