meta tim sliki-02.jpg

Мери Јордановска

Уредник–новинар

Професионален новинар со речиси дваесетгодишно искуство во медиумите, како истражувач, репортер и аналитичар. Добитник е на бројни награди за истражувачко новинарство, дипломирала на отсекот новинарство на Правниот факултет при УКИМ, а своето искуство го надоградува како учесник и предавач на голем број меѓународни конференции и обуки, а била и дел од меѓународни проекти за истражувачко новинарство.

Јордановска е заменик-главен уредник на Новинската агенција Мета.мк. Нејзини главни теми на интерес се владеењето на правото, сузбивањето на организираниот криминал и корупцијата, независноста на медиумите и човековите слободи и права.

Јордановска е член на Комисијата за жалби при Советот за етика во медиумите на Македонија и претседател на Надзорниот одбор во Здружението на новинари на Македонија.

Н А Ш И О Т

Т И М