meta tim sliki-02.jpg

Силвана Жежова

Новинар

Новинар во новинската агенција meta.mk од 2015 година. Во рамките на проектите на Метаморфозис, таа беше соработник на Севисот за проверка на факти и „Опсерваторија на медиумските реформи“. Дипломирала на интердисциплинарните студии по новинарство на Правен факултет Скопје. Нејзиното работно искуство како новинар и уредник во некои од медиумите е повеќе од 15 години. Претходно работела во неделниците „Капитал“, „Глобус“ „Форум“, „Лајф“, новинската агенција „Макфакс“.

Н А Ш И О Т

Т И М