Aktivitetet

mediumski-item-img-1.png

15.07.2021

Dialogje Rajonale për Agjendën Digjitale: Inteligjenca artificiale dhe algoritmet në e-shërbimet qeveritare”, mbajtur në Beograd

Më 9 korrik, në Impact Hub Beograd (Serbi), CRTA dhe partnerët e projektit ICEDA organizuan ngjarjen rajonale “Dialogje mbi Agjendën Digjitale: “Inteligjenca artificiale dhe algoritmet në e-shërbimet qeveritare”, e cila gjithashtu u transmetua…

mediumski-item-img-1.png

14.07.2021

Mbahet trajnim online për të dhënat e hapura

Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, zhvilluan një trajnim dy-ditor online mbi të dhënat e hapura më 12 dhe 13 korrik 2021, në kuadër të Projektit të USAID…

mediumski-item-img-1.png

09.07.2021

Takim rajonal për shkëmbimin e njohurive mbi procesin e imunizimit gjatë Kovid-19, mbajtur në Beograd

Më 8 korrik, në Impact Hub Beograd (Serbi), CRTA dhe partnerët e projektit ICEDA organizuan një takim rajonal për shkëmbimin e njohurive “Inteligjenca Artificiale (AI) dhe algoritmet në e-shërbimet qeveritare: Procesi i imunizimit…

mediumski-item-img-1.png

06.07.2021

“Ngjarje online e projektit ICEDA: Shërbimet e digjitalizuara nga shteti nënkuptojnë një jetë më të mirë për qytetarët dhe një klimë të favorshme biznesi për bizneset”- Agjencia e Lajmeve Meta.mk

Sot, në kuadër të projektit “Rritja e Pjesëmarrjes Qytetare në Agjendën Digjitale – ICEDA”, i bashkë-financuar nga Bashkimi Evropian, Fondacioni Metamorfozis zhvilloi ngjarjen Dialogje për Agjendën Digjitale: Raport mbi situatën aktuale dhe udhërrëfyes…

mediumski-item-img-1.png

02.07.2021

Dialogje Rajonale për Agjendën Digjitale: inteligjenca artificiale dhe algoritmet në e-shërbimet qeveritare

  Në kuadër të projektit “Rritja e pjesëmarrjes qytetare në agjendën digjitale – ICEDA”, CRTA – Qendra për Hulumtim, Transparencë dhe Llogaridhënie (Serbi) në bashkëpunim me Fondacionin Metamorfozis (Maqedonia e Veriut) dhe partnerët,…

mediumski-item-img-1.png

01.07.2021

“Që sot, hiqet roamingu ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor, por kushtet duhet të verifikohen me operatorët” – Meta.mk

Që sot, hiqet roamingu ndërmjet vendeve të Ballkanit Perëndimor. Përdoruesit e numrave telefonikë të Maqedonisë së Veriut do të jenë në gjendje t’i përdorin telefonat e tyre për biseda telefonike nën të njëjtat…

mediumski-item-img-1.png

29.06.2021

VINI RE: Zgjatet afati i aplikimit për grante!

Të nderuar, Ju informojmë se afati i fundit për të aplikuar për grante përmes Thirrjes për Aplikime për LOT 2: Dhënia e Granteve për Iniciativat e Avokimit për Agjendën Digjitale, është ZGJATUR deri…

mediumski-item-img-1.png

28.06.2021

NJOFTIM për ngjarje: Prezantim i Raportit mbi situatën aktuale dhe udhërrëfyes për avancimin e Agjendës Digjitale në Maqedoninë e Veriut

“Digjitalizimi në të gjitha sferat dhe për të gjitha grupet shoqërore (pa përjashtim) është një mekanizëm efektiv për përmirësimin e mirëqenies së qytetarëve. Kjo nënkupton përmirësimin e punës elektronike dhe efikasitet më të…

mediumski-item-img-1.png

23.06.2021

Konferencë: Mendim kritik për qytetarë me shkathtësi mediatike

Fondacioni “Metamorfozis” dhe “Eurothink” kanë të kënaqësinë t’ju informojnë se më 28 qershor 2021 (e hënë) do të mbahet konferencë në temën “Mendim kritik për qytetarët me aftësi mediatike”. Ngjarja do të mbahet…

mediumski-item-img-1.png

22.06.2021

Shoqëria po nxiton drejt digjitalizimit dhe realizimit të Agjendës Digjitale, por deri në çfarë mase është realizuar ky proces në terren është pyetja kryesore për të cilën duhet të gjejmë përgjigje

Në programin e mëngjesit “E dua Maqedoninë” në Televizionin Sitel, flasim për situatën reale me fakte dhe shifra rreth nivelit të edukimit digjital në mesin e popullatës rurale. Shoqëria po nxiton drejt digjitalizimit…

mediumski-item-img-1.png

21.06.2021

Realizohen trajnime për trajnuesit për të dhënat e hapura

Në kuadër të Projektit të USAID-it për Pjesëmarrjen Qytetare, Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, realizoi një trajnim online trajnuesit për të dhënat e hapura. Trajnimi u mbajt…

mediumski-item-img-1.png

16.06.2021

U mbajt takimi fillestar për zbatimin e aktiviteteve për hapjen të të dhënave të pesë institucioneve shtetërore

Në kuadër të Projektit të USAID për pjesëmarrjen qytetare, Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, organizuan një takim fillestar online për zbatimin e aktiviteteve për hapjen e të…

Trego më shumë