Sot në programin e mëngjesit të TV Telma me temën ndikimi i sistemeve të inteligjencës artificiale (AI) në shoqëri dhe arsim, ishte i ftuar Filip Stojanovski, drejtor për partneritete dhe zhvillimin e resurseve në Fondacionin Metamorfozis.

Gjatë intervistës, shikuesit patën mundësinë të dëgjojnë më shumë për mundësitë e shumta që ofron inteligjenca artificiale, por edhe kërcënimet e mundshme ndaj të drejtave të njeriut, shoqërisë dhe arsimit nga abuzimi ose përdorimi i gabuar i saj, si dhe se sa është duke u përdorur tashmë inteligjenca artificiale jo zyrtarisht në arsim krahasuar me atë se sa është gati sistemi ynë arsimor për përdorimin e tij.

Më poshtë mund ta ndiqni intervistën e plotë:

Ndaje: