mediumski-item-img-1.png

15.02.2023

Uebinar “Bazat e sigurisë kibernetike me MKD-CIRT”

Sot, Fondacioni Metamorfozis në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare për Reagim ndaj Incidenteve Kompjuterike (MKD-CIRT) në kuadër të Agjencisë së Komunikimeve Elektronike, organizoi uebinarin “Bazat e sigurisë kibernetike me MKD-CIRT”. Uebinari u organizua në kuadër të projektit “Rritja e Pjesëmarrjes Qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA”, i bashkë-financuar nga Bashkimi Evropian. Rreth 250 pjesëmarrës të interesuar […]

mediumski-item-img-1.png

03.02.2023

Njoftim për uebinar: “Bazat e sigurisë kibernetike me MKD-CIRT” 15.02.2023 (e mërkurë) në orën 10:00 – 12:00

Fondacioni Metamorfozis në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare për Reagim ndaj Incidenteve Kompjuterike (MKD-CIRT) në kuadër të Agjencisë së Komunikimeve Elektronike, organizon uebinarin “Bazat e sigurisë kibernetike me MKD-CIRT” më 15.02.2023 (e mërkurë) në orën 10:00 – 12:00. Uebinari organizohet në kuadër të projektit “Rritja e Pjesëmarrjes Qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA”, i bashkë-financuar nga […]

mediumski-item-img-1.png

31.10.2022

U mbajt punëtori për komunikime

Në datën 28 tetor 2022, në ambientet e hotelit “Holiday Inn”, Fondacioni Metamorfozis zhvilloi një punëtori për komunikime. Punëtoria ishte e dedikuar për përfaqësuesit e organizatave HERA, Polio Plus, Inkluziva dhe Shoqatës Iniciativa për të Drejtat e Grave nga Shuto Orizari. Të pranishmit patën mundësinë të mësojnë mbi bazat e strategjive të komunikimit, mënyrat e […]

mediumski-item-img-1.png

28.09.2022

U mbajt punëtori për Wikidata

Fondacioni Metamorfozis së bashku me organizatën “Njohuri të përbashkëta” organizuan një punëtori për platformën Wikidata. Punëtoria u mbajt më 27 shtator 2022 (e martë) në periudhën nga ora 15:00 deri në orën 19:00 në Shtëpinë e Evropës (Europe House) në Shkup. Në punëtori morën pjesë një duzinë njerëzish që tashmë punojnë ose janë duke u […]

mediumski-item-img-1.png

16.09.2022

Një pjesë e ekipit të Metamorfosis morën pjesë në Erasmus + Programi për lëvizshmërinë në Budapest

Një pjesë e ekipit të Fondacionit Metamorfozis morën pjesë në Programin Erasmus+ për Lëvizshmërinë me temë “Shkathtësitë e komunikimit digjital dhe marketingut për sektorin civil”, i cili u zhvillua nga data 13 deri më 15 shtator në Budapest, Hungari. Trajnimi u organizua nga Techsoup Europe dhe organizatori i ngjarjes ishte Fondacioni (NIOK). Gjatë trajnimit treditor, […]

mediumski-item-img-1.png

30.08.2022

Të dhëna të hapura në katër institucione të pushtetit qendror

Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës zbatoi aktivitete për ofrimin e mbështetjes për katër institucione të reja shtetërore për publikimin e të dhënave të hapura. Mbështetja për hapjen e grupeve të të dhënave të institucioneve të pushtetit qendror realizohet në kuadër të Projektit të USAID-it për Pjesëmarrjen Qytetare, ndërsa aktiviteti […]

mediumski-item-img-1.png

29.06.2022

Përfaqësuesit e Metamorfosis po marrin pjesë në trajnimin për të ndihmuar organizatat e shoqërisë civile në transformimin digjital në Lisbonë

Tre përfaqësues të Fondacionit Metamorfozis nga data 28 deri më 30 qershor po marrin pjesë në trajnimin “Si të mbështesim organizatat e shoqërisë civile në transformimin e tyre digjital”, i cili po mbahet në Lisbonë të Portugalisë. Në trajnim marrin pjesë përfaqësues të organizatave partnere nga Portugalia, Republika Çeke, Austria, Hungaria dhe Polonia dhe eventi […]

mediumski-item-img-1.png

24.06.2022

15 nëpunës shtetërorë morën pjesë aktive në Punëtorinë për të dhënat e hapura

Më 23 qershor dhe 24 qershor Fondacioni Metamorfozis, në kuadër të Projektit të USAID-it për Pjesëmarrjen Qytetare, mbajti punëtorinë për të dhënat e hapura për nëpunësit shtetërorë nga ministritë dhe agjencitë. Në aktivitetin dyditor morën pjesë aktive 15 nëpunës shtetërorë. Qëllimi i trajnimit ishte ngritja e kapaciteteve të nëpunësve shtetërorë me mjete dhe metoda që […]

mediumski-item-img-1.png

06.06.2022

Thirrje për nëpunësit shtetërorë: Punëtori për të dhënat e hapura

Fondacioni Metamorfozis punon në mënyrë aktive për të përmirësuar transparencën dhe llogaridhënien e institucioneve në nivel qendror dhe lokal dhe si pjesë e Projektit të USAID-it për Pjesëmarrje Qytetare, zbaton aktivitete për të rritur hapjen e institucioneve përmes hulumtimit, zhvillimit të kapaciteteve dhe zhvillimit të mjeteve. Në bashkëpunim me MSHIA-në, Fondacioni Metamorfozis planifikon një punëtori […]

mediumski-item-img-1.png

04.06.2022

Një pjesë e ekipit të Metamorfozis mori pjesë në Programin Erasmus + Programi për mobilitet në Vjenë

Një pjesë e ekipit të Metamorfozis, mori pjesë në Programin Erasmus + Programi për Mobilitet në temën “Ndërtimi i një programi arsimor online”, që u mbajt nga 30 maji deri më 3 qershor në Vjenë. Trajnimi u organizua nga Techsoup Europe, ndërsa organizatë nikoqire ishte Fundraising Verband Austria (FVA). Qëllimet e trajnimit tre-ditor ishin përmirësimi […]

mediumski-item-img-1.png

30.05.2022

U zhvillua trajnimi për të dhëna të hapura për katër institucione shtetërore

Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, më 26 dhe 27 maj zhvilloi një trajnim dyditor për të dhënat e hapura për katër institucione shtetërore. Trajnimi i përfshiu temat e mëposhtme: Konceptet e përgjithshme të të dhënave dhe të informacionit, dhe përcaktimi i konceptit të të dhënave të hapura Përfitimet nga […]

mediumski-item-img-1.png

30.05.2022

U mbajt takimi fillestar për zbatimin e aktiviteteve për hapjen të të dhënave të katër institucioneve shtetërore

Në kuadër të Projektit të USAID për pjesëmarrjen qytetare, Fondacioni Metamorfozis, në bashkëpunim me Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, organizuan një takim fillestar online për zbatimin e aktiviteteve për hapjen e të dhënave të katër institucioneve shtetërore. Në takimin e mbajtur më 26 maj 2022, u prezantuan aktivitetet e planifikuara për t’u realizuar në […]