Dallimi mes komunave të fituara nga partitë në vitin 2017 dhe 2021 (Infografik)

02.11.2021

Во фокусот

Fotografia e hartës së zgjedhjeve lokale për katër vite u ndryshua tërësisht. Opozitarja VMRO-DPMNE, e mori shumicën e komunave me të cilat deri tani ka udhëhequr LSDM, përfshirë edhe Qytetin e Shkupit. Gjithsej VMRO-DPMNE tani do të udhëheqë me 42 komuna dhe Qytetin e Shkupit, ndërkaq LSDM me vetëm 16, njofton Portalb.mk.

Në bllokun shqiptar, BDI-ja do të udhëheqë me 10 komuna, Lëvizja BESA me 2, Aleanca për Shqiptarët 2 dhe PDSH-ja me 1. Duhet theksuar se për kryetar të Komunës së Dibrës do të votohet më 14 nëntor. Kandidatët e pavarur, do të udhëheqim me 2 komuna, Partia Demokratike e Turqve me 1, PLD/DOM 1 dhe GROM 1 komunë.

Portalb.mk, ka përgatitur infografik krahasues të hartave të zgjedhjeve të vitit 2017-të dhe 2021, të cilin mund ta shihni më poshtë:

Fituesit e zgjedhjeve lokale 2017 - 2021
Fituesit e zgjedhjeve lokale 2017 – 2021

Ndaje:

mediumski-item-img-1.png

Indeksi i hapjes: Është duke u zhvilluar rrethi i tetë i matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit ekzekutiv dhe legjislativ

Rrjeti ACTION SEE – Rrjeti për Përgjegjësi, Teknologji dhe Hapje të Institucioneve në Evropën Juglindore me mbështetjen e Fondit Kombëtar për Demokraci (NDI) përmes projektit Përdorimi i Mediave të Reja për të Promovuar Transparencën e Qeverisë (Using New Media to Promote Government Transparency), filloi rrethi i tetë e matjeve të hapjes së autoriteteve të pushtetit […]

mediumski-item-img-1.png

Analizë e E-shërbimeve në komunat në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2023

Analizë e E-shërbimeve në komunat në Republikën e Maqedonisë së Veriut 2023 Digjitalizimi dhe teknologjitë digjitale po e ndryshojnë në mënyrë drastike mënyrën se si jetojmë, punojmë dhe komunikojmë me botën përreth nesh. Kjo është veçanërisht e vërtetë në fushën e shërbimeve publike, ku shërbimet digjitale të qeverisë (shërbimet e e-Qeverisë) i zëvendësojnë gjithnjë e […]

mediumski-item-img-1.png

Zgjatja e afatit për aplikime për thirrjen Rajonale për Angazhimin e Analistit Gjeopolitik, hapur deri më 26 janar 2024

Për nevojat e projektit Qendra kundër dezinformatave në Ballkanin Perëndimor: ekspozimi i ndikimeve keqdashëse përmes gazetarisë mbikëqyrëse, Fondacioni Metamorfozis shpall Thirrje rajonale për punësimin e analistit gjeopolitik. Qëllimi i përgjithshëm i këtij angazhimi është të hulumtojë, përmbledhë, sintetizojë, hartojë dhe krahasojë rrjedhën dhe modelet e dezinformimit në vendet e rajonit të Ballkanit Perëndimor (Maqedonia e […]