Елена Игнатова

elena2-500Елена Игнатова: Проектен координатор во Фондацијата Метаморфозис. Има дипломирано интернет и мобилни технологии на Институт за информатика при Природно-математичкиот факултет во Скопје и магистрирано комуникации и нови медиуми на Њујорк Универзитетот Скопје. Таа е сертицифиран CompTIA Линукс специјалист и има искуство во развој на апликации со отворен код. Нејзиното искуство покрива користење на PHP базирани системи за раководење на содржина (Joomla, Drupal и WordPress), како во полињата на имплементација, така и во полето на обуки, во класични услови и како е-рајдер. Како дел од нејзиниот ангажман во Метаморфозис, има развиено неколку прирачници за компјутерска писменост. Таа е исто така одговорна за соработката со Global Voices Online, поконкретно за македонската и албанската верзија на овој граѓански портал.

Проекти:

Балканска мрежа за застапување при управување со е-отпад linguabadge-mk

Сподели:

meta tim sliki-02.jpg

Елена

Игнатова