Метаморфозис во медиумите

mediumski-item-img-1.png

15.03.2023

Гостување на Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во Фондација Метаморфозис и Гоше Николов, новинар во Новинска агенција Мета.мк на Утринска на Телма

Во пресрет на дебатата за млади во организација на Фондација Метаморфозис на тема „Дигитализација во образованието“ што ќе се одржи на 16 март во „Јавна соба“, како дел од утринската програма на ТВ

mediumski-item-img-1.png

22.11.2022

„ЗОШТО Е ВАЖНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈАТА ВО РСМ? ДАНИЛОВСКА: ПРИДОБИВКИТЕ СЕ ОГРОМНИ…“ – KDPolitik.com

“Придобивките за граѓаните од користењето на електронски услуги, наместо да ги чекаат на шалтер, се бројни…” истакнува Јосифовска Даниловска. Shkruan: Enis Shaqiri Пишува: Енис Шаќири Дигитализацијата и дигиталната трансформација во последните години се

mediumski-item-img-1.png

14.10.2022

Гостување на Елида Зилбеари, главна и одговорна уредничка на Порталб во емисијата 24 Анализа

При проверка на фактите новинарите треба да бидат повнимателни, затоа што на прво место треба да биде проверката на вестите, а не брзината на нивното објавување. Ова го изјави главната уредничка на Порталб.мк,

mediumski-item-img-1.png

17.05.2022

Гостување на Елида Зилбеари главен и одговорен уредник на Порталб на ТВ 21

Зилбеари: Според едно истражување, 90% од населението изјавиле дека политичарите се најголемите дистрибутери на дезинформации Фото: Елида Зилбеари, скриншот од емисијата Клик Плус – ТВ21 Според едно истражување и анкета спроведена од „Метаморфозис“,

mediumski-item-img-1.png

16.05.2022

Гостување на Васка Цветаноска Панова, Специјалист за мониторинг, евалуација и опфат на јавност на Утринска на Телма

Kако дел од Утринска на Телма гостуваше Васка Цветаноска Панова, Специјалист за мониторинг, евалуација и опфат на јавност во Фондација Метаморфозис. За време на гостувањето гледачите имаа прилика да слушнат повеќе за целите

mediumski-item-img-1.png

12.05.2022

Изјава на Мила Јосифовска Даниловска, Менаџер на програми во Фондација Метаморфозис за Радио Слободна Европа

Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во фондацијата – Граѓаните во голема мера знаат да ги користат своите дигиталните уреди за пристапување на социјални медиуми, но со недоверба и несигурност гледаат кон е-услугите.

mediumski-item-img-1.png

11.05.2022

Гостување на Маријана Јанческа, проектен координатор во Фондација Метаморфозис во утринска програма на МРТВ.

Во пресрет на Меѓународната конференција за отворени податоци како дел од утринската програма на МРТВ, гостуваше Маријана Јанческа, проектен координатор во Фондација Метаморфозис, Проект на УСАИД за граѓанско учество. За време на гостувањето

mediumski-item-img-1.png

11.03.2022

Интервју на Филип Стојановски директор за партнерства и развој на ресурси во Фондацијата „Метаморфозис“за интернет порталот Локално

Откако започна руско-украинската криза кај нас на социјалните мрежи, почна да се води пропагандна војна, полна со говор на омраза и „навивање“ за една од завојуваните страни. Одредени политички и медиумски кругови со

mediumski-item-img-1.png

11.03.2022

Изјава на Бардил Јашари, извршен директор на Фондација Метаморфозис за Слободен печат

Бардил Јашари – директор на Фондацијата Метаморфозис вели дека во Северна Македонија имаме многу ниско медиумско образование, плодна почва за теории на заговор, недоверба во институциите, опаѓање на квалитетот на новинарството и голем

mediumski-item-img-1.png

11.03.2022

Изјава на Елида Зилбеари, проект лидер на Метаморфозис за Слободен печат

Изјава на Елида Зилбеари, проект лидер на Метаморфозис и главен и одговорен уредник на порталот Порталб за Слободен печат за оправданоста на затворање да одредени медиуми кои шират дезинформации за време на криза.

mediumski-item-img-1.png

11.03.2022

Гостување на Владимир Петрески во емисијата со наслов “25 минути“

На 8 март, 2022 година гостин во емисијата со наслов „25 минути“ беше Владимир Петрески кој е раководител на проект во Фондација Метаморфозис. Тој зборуваше на тема дезинформациите и странските влијанија во медиумскиот

mediumski-item-img-1.png

17.02.2022

Гостување на Маријана Јанческа во утринска емисија на ТВ Телма

Претставничка на Фондација Метаморфозис гостуваше во утринската емисија на ТВ Телма со цел да ги запознае гледачите одблизу со активностите што се спроведуваат во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско учество. Маријана

Прикажи повеќе