Огнена Костова

Огнена Костова: волонтер во фондацијата Метаморфозис. Моментално е трета година на новинарските студии на Правниот факултет, во рамките на државниот универзитет св. Кирил и Методиј во Скопје. Има искуство со пишување на веб, кое го започна на македонскиот информативен портал 365.com.mk.  Таа  е еден од авторите на Веб-сајт на денот, како и дел од преведувачите на Global Voices Online на македонски јазик. Во рамките на Фондацијата Метаморфозис нејзините активности опфаќаат пишување и објавување на разни содржини на веб, одржување на профилите на социјалните медиуми, како и логистичка поддршка на настани организирани од Фондацијата. Таа има интерес за е-новинарство, нови медиуми, технологија и кибер-активизам. Во иднина планира да се запише на постдипломските студии по комуникации и односи со јавност.

Сподели:

meta tim sliki-02.jpg

Огнена

Костова