meta tim sliki-02.jpg

Маријана Иванова Давидовиќ

член на Одбор

член на Одбор, период јуни 2024 – јуни 2026г.

Маријана Давидовиќ е новинарка по професија. Има работено за повеќе печатени медиуми во Македонија и во регионот, од кои последен е списанието National Geographic Srbija каде беше дописник од Македонија и Црна Гора. Таа е исто така активна во невладиниот сектор. Работеше во МЦМС(Македонски сектор за меѓународна соработка, во ФООМ (Фондација Отворено општество Македонија), една е од основачите на Новинарскиот еко центар Ерина, и други организации. Во последно време работи и живее во Црна Гора, каде работеше во Министерството за европски интеграции на Црна Гора (на проект поддржан од Европската Комисија), во Институтот за медиуми на Црна Гора и во Регионалната мрежа за културното наследство (SEE Heritage Network).

Н А Ш И О Т

Т И М