Промоција преку социјални медиуми

Курсевите за промоција преку социјални медиуми се фокусираат на креирањето на содржини кои привлекуваат внимание и го поттикнуваат читателот да ги сподели истите на своите социјални мрежи. Овие курсеви нудат детални инструкции за како:

  • Да ја промовирате содржината на вашиот блог или на вашата одредишна страница преку социјални медиуми
  • Зголемете ја посетеноста на вашата веб-локација и почувствувајте ги придобивките од оптимизацијата за пребарувачи како резултат на вашата активност на социјални медиуми
  • Да објавите порака на сите ваши социјални медиуми одеднаш со цел да заштедите на време
  • Да ги организирате вашите социјални медиуми со одредување на распоред за објавување на написи со што ќе се загарантирате дека сте константно присутни
  • Да ја следите ефективноста на секоја од вашите пораки на социјалните медиуми