Мени
cdbanermk05

„Заврши си работа“, ЦД со слободен софтвер локализиран на македонски јазик

По повод Денот на слободниот софтвер, Фондацијата Метаморфозис во сабота (16.9.2006 г.) ќе го издаде „Заврши си работа“, ЦД со слободен софтвер локализиран на македонски јазик. ЦДто ќе биде дистрибуирано преку весникот „Време“ и ќе може да се купи по цена од 50 денари. На него може да се најде слободен софтвер за: канцелариско работење (ОпенОфис.орг), сурфање и е-пошта ...