Мени

U mbajt ngjarja “Dialogje rajonale për Agjendën Digjitale” më 22.01.2021

Më 22.01.2021 (e premte) me fillim në orën 10:00, në kuadër të projektit “Rritja e pjesëmarrjes qytetare në Agjendën digjitale – ICEDA”, Fondacioni Metamorfozis në partneritet me Lëvizja MJAFT (Shqipëri), Open Data Kosovo (Kosovë), OJQ 35 MM (Mali i Zi) dhe CRTA – Qendra për Hulumtime, Transparencë dhe Llogaridhënie (Serbi), u mbajt ngjarja rajonale online “Dialogje rajonale për Agjendën Digjitale”. Ngjarja u incizua dhe u transmetua drejtpërdrejt (Facebook live streaming) dhe mund të gjendet këtu Ngjarja u ndoq nga 175 përfaqësues të...

Jashari nga Fondacioni Metamorfozis përfaqëson Maqedoninë më Forumin e Paqes në Bazel

Ka filluar punimet edicioni i 5-të i Forumit të Paqes që mbahet në Bazel të Zvicrës. Në këtë forum ku marrin pjesë figura të njohura politike, aktivistë të organizatave, akademikë ekspertë, biznesmenë dhe nga  e tërë bota diskutohet për efektet e pandemisë së virusit korona në jetët tona, njofton Portalb.mk. “Cilat janë pasojat e COVID-19 në ruajtjen e paqes dhe nxitjes së konflikteve në qytetet e ndryshme të botës? A po përçahen dhe bëhen më konkurruese vendet e urbanizuara? A do te jetë pandemia shtytje për më shumë përpjekje të përbashkëta dhe ...

Trajnim i ICEDA për mediat, punonjësit e mediave dhe gazetarët e pavarur (freelance) për t’u njohur me temat që lidhen me Agjendën Digjitale për Ballkanin Perëndimor

Më 30 nëntor 2020 (e hënë), Fondacioni për Internet dhe Shoqëri – Metamorfozis, organizoi një trajnim (uebinar) një-ditor online për mediat, punonjësit e mediave dhe gazetarët e pavarur (freelance) për t’u njohur me temat që lidhen me Agjendën Digjitale për Ballkanin Perëndimor. Agjenda Digjitale është një iniciativë e zhvilluar nga Bashkimi Evropian, e cili gjithashtu është zgjeruar dhe miratuar edhe për 6 vendet e Ballkanit Perëndimor. Ajo ka për qëllim të sigurojë se qytetarët e rajonit do t’i shfrytëzojnë përfitimet e transformimit digjital. ...

Thirrje për pjesëmarrje në Programin arsimor të bazuar në projektin – “Lufta kundër dezinformatave”

Ju ftojmë të bëheni pjesë e Programit arsimor të bazuar në projektin me temë “Lufta kundër dezinformatave”, që do të mbahet nga 19 deri më 26 janar të vitit 2021. Si pjesë e programit, janë paraparë 3 seanca në datat e mëposhtme: 19, 22 dhe 26 janar, nga ora 14:00 deri në orën 16:00. Përmes këtij trajnimi interaktiv, do të njoftoheni me mënyrat se si krijohen dezinformatat, si shpërndahen të njëjtat, dhe më e rëndësishmja, do të mësoni teknikat dhe mënyrat si t’u kundërviheni atyre përmes aktiviteteve konkrete dhe parandaluese siç janë: Verifikimi i ...