Мени
privacy

Приватноста како основно човеково право – Трет Водич за ИКТ на Метаморфозис

Излезе од печат третиот број на Водичот за ИКТ на Метаморфозис. Овој број е посветен на приватноста како едно од основните човекови права. „На секој граѓанин му се гарантира почитување и заштита на приватноста на неговиот личен и семеен живот, на достоинството и угледот - Член 25, Устав на Република Македонија“ Третиот Водич за ИКТ на Метаморфозис е подготвен во тесна соработка ...

Соопштение: Граѓаните имаат право на избор

Алтернативите од областа на слободниот софтвер, како Опен офис и Аби ворд, покрај тоа што овозможуваат вршење на истите канцелариски работи како софтверот најавен од Владата, ги нудат и следните јасни придобивки, особено во контекст на тековната економска состојба: Слободно ширење, без потреба да се купуваат лиценци за користење Намалување на стапката на пиратство и ...