Елида Зулбеари, главната и одговорна уредничка на portalb.mk беше дел од дебатата организирана како дел од одбележувањето на 30 години од постоењето Фондација Отворено општество – Македонија

На 18 мај со почеток од 16.00ч на платформата ЗООМ, се одбележа 30 години од постоењето и работата на Фондација Отворено општество на Балканот. Како дел од онлајн одбележувањето беше организираа дебата на тема „Пост-КОВИД-19 реалност: Кој е патот до поправедно општество?“ на која дебатираа експерти од различни области. Еден од панелистите беше и Елида Зулбеари, главна и одговорна уреднчка на portalb.mk. Подолу е видеото на кое може да ја погледнете целата дебата.