Гостување на Филип Стојановски, директор за партнерство и развој на ресурси, на Утринска на Телма

Денес, Филип Стојановски, директор за партнерство и развој на ресурси во Фондација Метаморфозис, имаше свое гостување во утринската програма на ТВ Телма на тема влијанието на системи за вештачка интелигенција (ВИ) врз општеството и образованието.

За време на гостувањето гледачите имаа прилика да слушнат повеќе за бројните можности кои ги отвора вештачката интелигенција но и потенцијалните закани по човековите права, општеството и образованието од нејзина злоупотреба или неправилно користење, како и колку вештачката интелигенција веќе се користи неформално во образованието наспроти колку нашиот образовен систем е подготвен за нејзиното користење.

Гостувањето во целост може да го погледнете подолу: