Интервју на Филип Стојановски директор за партнерства и развој на ресурси во Фондацијата „Метаморфозис“за интернет порталот Локално

Откако започна руско-украинската криза кај нас на социјалните мрежи, почна да се води пропагандна војна, полна со говор на омраза и „навивање“ за една од завојуваните страни.
Одредени политички и медиумски кругови со години ги навикнуваат граѓаните на Република Северна Македонија дека говорот на омраза е нешто „нормално“ и дека повиците на насилство се „нормален“ дел од политичкиот дискурс, тоа дури се претставува како нешто „демократско“, вели во разговор за „Локално“, Филип Стојановски директор за партнерства и развој на ресурси во Фондацијата „Метаморфозис“.

Интервјуто во целост може да го прочитате на следниов линк.