Изјава на Бардил Јашари, извршен директор на Фондација Метаморфозис за Слободен печат

Бардил Јашари – директор на Фондацијата Метаморфозис вели дека во Северна Македонија имаме многу ниско медиумско образование, плодна почва за теории на заговор, недоверба во институциите, опаѓање на квалитетот на новинарството и голем број извори на дезинформации како и разни актери, домашни и странски, кои ги користат да ги промовираат своите агенди и да ги повлечат позитивните демократски случувања во нашата земја.

Изјавата во целост може да ја прочитате на следниов линк:

https://www.slobodenpecat.mk/jashari-imame-akteri-so-zlonamerni-agendi-koi-prodolzhuvaat-da-radikaliziraat-razlichni-grupi-vo-zemjata/