Изјава на Мила Јосифовска Даниловска, Менаџер на програми во Фондација Метаморфозис за Радио Слободна Европа

Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во фондацијата – Граѓаните во голема мера знаат да ги користат своите дигиталните уреди за пристапување на социјални медиуми, но со недоверба и несигурност гледаат кон е-услугите. Од друга страна, има е-услуги кои не се целосно функционални електронски, или не се ефикасни, поради што граѓаните, по неколку обиди да ги искористат онлајн, се откажуваат и пристапуваат кон традиционалниот метод – чекање на шалтер“, вели Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во фондацијата

Изјавата во целост може да ја прочитате на следниов линк: https://bit.ly/3MmLOxc