Порталб: Борбата против корупцијата не се води со изјави, потребен е конкретен ангажман и активности

Мора да се разбере, еднаш и засекогаш, дека без намалување на корупцијата нема развој! Кризата заради пандемијата не треба и не може да се земе како изговор за забавената и неефикасна борба против корупцијата“, изјави Бардил Јашари, директор на Фондација Метаморфозис.

Прочитајте го текстот врзан со најактуелната тема во моментов последниот Извештај на Транспаренси Интернешнл, каде нашата земја беше рангирана полошо од кога и да е во индексот на корупција, со пад од 5 места.

Целиот текст е на следниов линк.