meta tim sliki-02.jpg

Фисник Џелили

Новинар

Фисник Џелили е новинар, од 2021 година работи во Фондацијата Метаморфозис на порталот Portalb.mk.

Фисник дипломирал во областа на меѓународните комуникации на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. За време на студиите посетувал еден семестар на Универзитетот во Љубљана, Словенија и еден на Универзитетот за образование во Хајделберг, Германија.

Во моментов е на магистерски студии по меѓународни односи и дипломатија на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје.

Тој е граѓански активист за младински прашања и родова дискриминација. Фисник е ко-основач на Центарот за еднакви можности „Бубамара“ (Mollëkuqja).

Н А Ш И О Т

Т И М