meta tim sliki-02.jpg

Гоше Николов

Новинар

Новинар во новинската агенција Мета.мк, каде следи теми од областите на образованието, науката и технологијата. Креира содржини за социјалните мрежи и работи на информативни и едукативни видеа. Како креатор и уредник на Инстаграм страницата „Студентарија“, посветен е на проблематиките во високото образование и студентскиот стандард.

Со работа во медиуми почнува во средношколските денови. Уредник и водител бил на неколку проекти за млади во локални медиуми во Кочани. Со Фондацијата Метаморфозис соработува од 2020 година.

Н А Ш И О Т

Т И М