meta tim sliki-02.jpg

Матеј Тројачанец

Новинар

Во 2020 година дипломирал на Филозофскиот факултет, на иститутот за Психологија при УКИМ, а потоа магистрирал на „University of St. Andrews“ во Шкотска на програмата за компаративна психологија. Во претходните работни ангажмани работел како новинар и теренски истражувач, а во рамките на Фондацијата Метаморфозис е ангажиран како новинар ва сервисот за проверка на факти „Вистиномер“.

Н А Ш И О Т

Т И М