meta tim sliki-02.jpg

Оливера Војновска

Заменик уредник на Вистиномер

Политички новинар со речиси 30 години работно искуство. Новинарската кариера ја почна во дневниот весник „Нова Македонија“, каде работи во периодот од 1993 до 1999 година, а потоа од 1999 до 2011 година продоллжува во „Утрински весник“.

Последните неколку години е ангажирана на проекти поврзани со професионалните и етички стандарди во новинарството, како и на проекти за отчетност и добро владење. Од 2013 до 2015 година е рецензент во „Сервисот за проверка на факти од медиумите“, а од декември 2015 година е уредник во „Вистиномер“.

Има завршено Градежен факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Н А Ш И О Т

Т И М