popravi.mk

Popravi.MK е сервис кој им овозможува на граѓаните да помогнат во откривање на проблеми настанати на јавна површина. Со нивно споделување граѓаните им помагаат на општините побрзо и поефикасно да ги отстранат.

Со помош на мобилната апликација, се овозможува пријавување на проблем веднаш по забележувањето, со ГПС координати и фотографија.

Сервисот е активен и достапен на секој заинтересиран да го користи. Во наредниот период се планирани средби и соработки со општините. Доколку е возможно би се работело на соработка со неколку општини кои би го користеле сервисот за лоцирање на проблемите во нивните региони.

Проектот е финансиран од Фондацијата отворено општество – Македонија

Назад кон Добро владеење

Сподели:

meta tim sliki-02.jpg

popravi.mk