Мени
dspace-logo

Pse ta shfrytëzoni Dispejsin (DSpace)?

Dispejs (DSpace) është softuer me kod të hapur që mundëson ndarje të hapur të përmbajtjeve që burojnë nga organizata, kontinente dhe kohëra të ndryshme. Ja disa fakte që kanë të bëjnë me  përdorimin e tij, që njëkohësisht paraqesin edhe arsye pse do të ishit përcaktuar për të:Komuniteti më i madh i shfrytëzuesve dhe programerëve në botë Komuniteti i formuar për rreth Dispejsit, përfshin 700 organizata, të cilat momentalisht e shfrytëzojnë softuerin për të vendosur artikuj, apo si mjedis për punë në projekte. Më shpesh përdoret nga bibliotekat hulumtuese si depo institucionale, por ka shumë organizata që këtë softuer e shfrytëzojnë për ...