Тинејџери погодуваат што е вистина, а што дезинформација

26.02.2021

Видео лекции

Луѓето веруваат во што и да прочитаат на интернет без да ги проверат информациите. Младите мислат дека лесно можат да препознаат дезинформации, но честопати стануваат жртви на истите, особено на дезинформациите поврзани со КОВИД-19. Дали знаат младите како да препознаат дезинформации?, погледнете го видеото кое беше изработено од македонската инфлунсерка Христина Младеновска со поддршка на Фондација Метаморфозис и Techsoup Europe.

 

multi-list-img-1.png

Анимација: Кибер-безбедноста и човековите права во Северна Македонија

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Топ три дезинформации за заштитните маски

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Топ пет најбизарни дезинформации за вакцините

Видео лекции

Verified by MonsterInsights