Слободата на говор не го оправдува он- лајн малтретирањето. Зборовите имаат моќ внимавајте како ги користите!

03.03.2021

Видео лекции

Погледнете го видеото кое е изработено од страна на невладината организација Calidus со поддршка на Метаморфозис и TechSoup Europe. Целта на ова видео е да се подигне свеста за важноста на медиумската писменост и стапиците во кои може да падне секое лице, особено младите на возраст од 10-16 години при користење на социјалните медиуми. Исто така видеата можат да ги користат и наставниците и учителите како алатки во нивната работа.

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 3)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 2)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции

multi-list-img-1.png

Видео: Правила што треба да ги следат институциите за да обезбедат законска обработка на личните податоци при развивањето на е-услуги (дел 1)

Глобалните трендови на дигитализација не ги одминуваат ниту јавните услуги и се повеќе се работи на обезбедување на испораката на јавни услуги и по електронски пат. Како можат институциите да се осигураат дека

Видео туторијал

Видео лекции