Мени
wsa145x160an.jpg

Започнува изборот на кандидати за Наградата на Светскиот самит 2009 за Македонија

  Започнува изборот на кандидати за Наградата на Светскиот самит 2009 за Македонија Наградата на Светскиот самит (World Summit Award – WSA) е глобална иницијатива за избор и промоција на најдобра е-содржина којашто започна да се доделува во 2003 година во рамките на Светскиот самит за информатичко општество на Обединетите Нации во Женева. Процесот се одвива преку национални избори и еден ...

open-access-day

Отворено писмо до министерот за образование на РМ по повод Денот на отворен пристап, 14 октомври

Отворено писмо до министерот за образование на РМ по повод Денот на отворен пристап, 14 октомври По повод Меѓународниот ден на отворен пристап (www.openaccessday.org ), Фондацијата Метаморфозис упати отворено писмо со повик до Министерството за образование и наука и Владата на РМ да покренат иницијатива со која ќе започне системско, брзо и ефикасно решавање на акутниот недостаток на ...

Директна акција за подигање на јавната свест

Директна акција за подигање на јавната свест   На плоштадот Македонија, на 11 октомври, 2008 г. околу 40 волонтери дистрибуираа летоци, постери и извадоци од Законот за заштита на личните податоци на Република Македонија до граѓаните на Скопје. Прочитај повеќе...

Најава: Кампања „Слобода наместо страв“

Кампања „Слобода наместо страв“    Меѓународниот ден на дејствување „Слобода наместо страв“ ќе се одбележи во сите европски главни градови и градови од целиот свет, како протест против целосното задржување на телекомуникациските податоци и против другите инструменти за надзор. Прочитај повеќе...