Мени
open-access-day

Отворено писмо до министерот за образование на РМ по повод Денот на отворен пристап, 14 октомври

Отворено писмо до министерот за образование на РМ по повод Денот на отворен пристап, 14 октомври

По повод Меѓународниот ден на отворен пристап (www.openaccessday.org ), Фондацијата Метаморфозис упати отворено open-access-day писмо со повик до Министерството за образование и наука и Владата на РМ да покренат иницијатива со која ќе започне системско, брзо и ефикасно решавање на акутниот недостаток на образовни содржини достапни на интернет (е-содржини) на локалните јазици во Македонија.

Поврзани натписи