ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ИТ СПЕЦИЈАЛИСТ

11.12.2023

Во фокусот

ОГЛАСОТ Е ОТВОРЕН ДО: 10/01/2024

Основни информации

Метаморфозис Фондација за интернет и општество има за цел да ја зајакнува свесноста и капацитетот на граѓаните и граѓанското општество за тие да ја преземат најдобрата можна улога како активисти за демократија, поддржувајќи ја власта да ја исполни нејзината демократска улога – да работи во служба на општеството.

За поддршка на своите секојдневни програмски и проектни активности Фондацијата „Метаморфозис“ има потреба да ангажира ИТ специјалист.

Одговорности на ИТ специјалистот

 • Да ја одржува постоечката локална ИКТ инфраструктура на Фондацијата како и да нуди нови решенија за поефикасна и побезбедна работа;
 • Одржување на веб страниците кои припаѓаат на Фондацијата „Метаморфозис“;
 • Одржување на веб серверите на Фондацијата „Метаморфозис“;
 • Одржување обуки од доменот на ИКТ;
 • Поддршка во набавките на ИКТ опрема и услуги;
 • Да соработува со колегите во „Метаморфозис“ за целокупно успешно спроведување на проектите и програмските активности.

ИТ специјалистот ќе одговара директно пред Програмскиот директор.

Потребни услови и лични вештини

 • Завршено високо образование
 • Напредно познавање на O365;
 • Искуство со веб-дизајн;
 • Искуство со администрација на веб сервер;
 • Искуство со давање обуки или презентации ќе се смета како предност;
 • Спремност за службени патувања во земјата и/или странство.

Вид ангажман

ИТ специјалистот ќе биде вработен/а на определено време од 1 година и со можност за продолжување на договорот.

Услови за пријавување

Заинтересираните кандидати/тки што ги исполнуваат горенаведените услови треба да испратат работна биографија (CV) и кусо писмо за интерес. Пријавите треба да бидат пратени по е-пошта на danche@metamorphosis.org.mk до 10.01.2024 година.

Само кандидатите што ќе влезат во потесен избор ќе бидат контактирани за интервју.

Фондацијата „Метаморфозис“ нуди еднакви можности за сите заинтересирани и не дискриминира по ниту една основа при вработувањето.

Сподели:

mediumski-item-img-1.png

Оглас за вработување на раководител/ка на проект

Основни информации Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“ преку својата програма „Медиуми за демократија“ препознава дека едно информирано општество е суштествено за обезбедување одговорност како на јавниот, така и на приватниот сектор. Активностите кои што „Метаморфозис“ ги реализира во рамките на оваа програма имаат цел да креираат средина во која слободните и професионални медиуми имаат […]

mediumski-item-img-1.png

Индекс на отвореност: Во тек е осмиот бран на мерењe на отвореноста на извршната и законодавната власт

Мрежата ACTION SEE – Мрежа за Одговорност, Технологија и Институционална Отвореност во Југоисточна Европа со поддршка на Национален фонд за демократија преку проектот Using New Media to Promote Government Transparency, го започна осмиот бран на мерења на отвореноста на извршната и законодавната власт во четири земји од регионот (Босна и Херцеговина, Северна Македонија, Србија и […]

mediumski-item-img-1.png

Зборник „Манипулирање на јавниот дискурс: дезинформации и пропаганда“

Зборник „Манипулирање на јавниот дискурс: дезинформации и пропаганда“ Зборникот „Манипулирање на јавниот дискурс: дезинформации и пропаганда“ е важна компилација за сите што сакаат да го разберат сложеното поле на дезинформации, кои во последните години се размножуваат со голема брзина. На едно место Фондацијата Метаморфозис објавува низа текстови, статии за проверка на факти, анализи и прегледи, […]