Средбата претставува надоврзување на средбата на блогери остварена на 18 февруари 2006 година, со цел размена на впечатоци за развојот на македонската блогосфера и предизвиците поврзани со тој процес.

Учеството на средбата се координира преку Гугл групата МК Блог која е отворена за сите македонски блогери или ентузијасти заинтересирани за оваа област.

Сподели: