Активности

mediumski-item-img-1.png

20.03.2023

[Видео] Дигиталната трансформација и граѓанскиот сектор – Зошто е важна нашата работа? (НВО 35мм, Црна Гора)

“Во однос на улогата на граѓанското општество и неговата работа на дигиталната трансформација, најважно е тоа што ние сме првата врска, првиот фронт помеѓу самите институции и начинот на кој граѓаните доживуваат некои…

mediumski-item-img-1.png

17.03.2023

„ДЕБАТА: Испит уште полагаме со хартиена пријава, дигиталните алатки во наставата се реткост“ – Новинска агенција Мета.мк

За да се запишеш на факултет, мора да ги однесеш документите во хартиена форма на студентски прашања, мора да имаш и хартиена пријава за да полагаш испит кај професор, а за да извадиш…

mediumski-item-img-1.png

16.03.2023

Меѓународна конференција „Дигитална трансформација за граѓаните” (04. – 05.04.2023)

Фондацијата Метаморфозис со задоволство ве поканува на меѓународната конференција „Дигитална трансформација за граѓаните” којашто ќе се одржи од 04.04. до 05.04.2023 година. Конференцијата ќе биде организирана во хибриден формат и ќе се одржи…

mediumski-item-img-1.png

15.03.2023

Гостување на Мила Јосифовска Даниловска, менаџер на програми во Фондација Метаморфозис и Гоше Николов, новинар во Новинска агенција Мета.мк на Утринска на Телма

Во пресрет на дебатата за млади во организација на Фондација Метаморфозис на тема „Дигитализација во образованието“ што ќе се одржи на 16 март во „Јавна соба“, како дел од утринската програма на ТВ…

mediumski-item-img-1.png

14.03.2023

Што е приватност по дизајн и кои се нејзините карактеристики

Приватност по дизајн или техничка и интегрирана заштита на личните податоци е концепт според кој функционалностите за заштита на личните податоци се вградени во самите услуги или производи, на пример: електронските јавни услуги,…

mediumski-item-img-1.png

13.03.2023

[Видео] Дигиталната трансформација и граѓанскиот сектор – Зошто е важна нашата работа? (Фондација Метаморфозис, Северна Македонија)

“Граѓанското учество е важно во процесот на дигитална трансформација на јавните услуги, затоа што само ние граѓаните ги знаеме нашите потреби, и истите треба да ги пренесеме на институциите за да тие можат…

mediumski-item-img-1.png

13.03.2023

Индекс на отвореност: Во тек е седмиот бран на мерења на отвореноста на извршната и законодавната власт

Мрежата ACTION SEE – Мрежа за Одговорност, Технологија и Институционална Отвореност во Југоисточна Европа со поддршка на Национален фонд за демократија преку проектот Using New Media to Promote Government Transparency, започна седмиот бран…

mediumski-item-img-1.png

10.03.2023

Save the date: Меѓународна конференција „Дигитална трансформација за граѓаните” (04. – 05.04.2023)

Фондацијата Метаморфозис со задоволство ве поканува на меѓународната конференција „Дигитална трансформација за граѓаните” којашто ќе се одржи од 04.04. до 05.04.2023 година. Конференцијата ќе биде организирана во хибриден формат и ќе се одржи…

mediumski-item-img-1.png

07.03.2023

Најава за дебата за млади “Дигитализација во образованието”

Какви можности нуди дигитализацијата на образованието и до каде е стигната дигиталната трансфoрмација на образовниот систем во земјава? Какви електронски алатки и услуги се користат во средно, а какви во високото образование? Дали…

mediumski-item-img-1.png

06.03.2023

[Видео] Дигиталната трансформација и граѓанскиот сектор – Зошто е важна нашата работа? (Open Data Kosovo, Косово)

“Во рамки на регионалниот проект ИЦЕДА партнерите од регионот увидеа дека има голема потреба за дигитализација, особено во однос на јавните услуги.” Ариана Ѓули, Open Data Kosovo (Косово)   Македонски јазик Албански јазик…

mediumski-item-img-1.png

03.03.2023

Одржана втора работилница на ACTION SEE мрежата

ACTION SEE (Одговорност, технологија и мрежа за институционална отвореност во регионот на Југоисточна Европа) е мрежа на граѓански организации кои заеднички работат на промовирање и обезбедување одговорност и транспарентност на владите во регионот…

mediumski-item-img-1.png

02.03.2023

Повик за доставување понуди за набавка на услуги за среднорочна евалуација на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“

За потребите на проектот „Центар против дезинформации на Западен Балкан: разоткривање на опасните влијанија преку набљудувачко новинарство“ финансиран од страна на Кралство Холандија, Фондација Метаморфозис отвора Повик за доставување на понуди за набавка…

Прикажи повеќе

Verified by MonsterInsights