На 10 мај 2005 година во Свечениот амфитеатар на Правниот факултет „Јустинијан Први“ во организација на Фондацијата Метаморфозис се одржа конференцијата „Авторските права во дигиталната ера“. M-р Маја Богатај-Јанчич, експерт за авторски права од Инститот за интелектуална сопственост во Љубљана, Словенија одржа предавања на следните теми:

  • Предизвиците на дигитализацијата: закани или можности?
  • Одговори на предизвиците:
       -Дали имa нов режим за авторски права?
       -Алтернативи на новиот режим

Презентациите од конференцијата можете да ги најдете на веб-сајтот на Институтот за интелектуална сопственост во ПДФ верзија (512 КБ) и ПауерПоинт верзија (12 МБ). Презентациите се лиценцирани според лиценцата на криејтив комонс.

                                       

Верзија погодна за                  Верзија погодна за    
печатење (410 КБ)                  печатење (146 КБ)           

                          
                                                      
                            Верзија погодна за
                            печатење (613 КБ)

Сподели: